via EkstraBladet Rabatkoder

VM-finalen 2018: Favoritter til at nå finalen – odds før slutrunden

8. juli 2018 17:00 Luzhniki Stadion
Udgivet d. Sidst opdateret 27. august 2018 @ 10:34

Hvem når finalen?

Nu hvor vi er trådt ind i juni måned, er ventetiden på VM, som uden tvivl er verdens største sportsbegivenhed, næsten forbi. Om mindre end to uger vil 32 nationer samles i Rusland, hvor de vil kæmpe for at vinde den ultimative fodboldturnering. Men at vinde FIFAs største turnering er slet ikke så ligetil.

Her inden turneringsstart er der er andre spil end “Samlet vinder” og “Topscorer”, som det er værd at overveje. Vi ser her nærmere på spilmulighederne for ”De når finalen”. Vil finalen, som det ofte er tilfældet, være en kamp mellem to af de store drenge inden for international fodbold, eller vil en af de mindre vante nationer overraske og nå hele vejen til finalen i Moskva den 15. juli?

Spanien

Som vindere af turneringen i 2010, takket være et mål i overtiden fra ​​Andrés Iniestas magiske fødder, kommer Spanien til fodboldens ypperste begivenhed, VM 2018, som en af ​​de mest ombejlede nationer. Med deres umiskendelige tiki-taka-stil ser Julen Lopeteguis hold ud til at være klar til den store udfordring i Rusland.

Med ni sejre og en enkelt uafgjort havde Spanien ingen problemer med at kvalificere sig til denne VM-slutrunde. Retfærdigvis skal det siges, at ud over de skuffende italienere mødte Lopeteguis tropper ikke megen modstand, og de kunne næppe have udført deres opgave på mere imponerende vis – de scorede 36 mål og slap kun tre mål ind på deres vej til slutrunden.

I modsætning til EURO 2016, hvor holdet fremstod som noget ufuldstændigt, vil Spanien komme til Rusland med et hold, der ser meget godt og velafbalanceret ud. Lopetegui har tilsyneladende samlet et mandskab med meget få svagheder, og det sprudler med teknisk kvalitet og kreativitet.

Thiago, Koke, Andrés Iniesta, Saúl Ñíguez, David Silva og Sergio Busquets er de spillere, hvis opgave vil være at spille på en midtbane, der er i stand til at dominere spillet med bolden mod enhver modstander. Længere fremme på banen vil spillere som Diego Costa, Marco Asensio og Isco udgøre angrebet, og ”La Roja” råder således over angribere, der virkelig kan gøre en forskellen på den sidste tredjedel af banen.

Mange hold er enten tunge forrest eller bagtil, men det er bestemt ikke tilfældet med Spanien, som er lige så stærke defensivt, som de er offensivt. Med spillere som Jordi Alba, Gerard Piqué og Sergio Ramos, for ikke at nævne Dani Carvajal og den spændende unge back Álvaro Odriozola, har Spanien en baglinje, der ikke kun er tætpakket med både teknisk og fysisk defensiv kvalitet, men også rummer et væld af erfaringer fra store turneringer.

Derudover har Spanien på grund af turneringsplanen og den måde, grupperne er blevet udtrukket på, en potentielt lettere vej til finalen end de andre store nationer. I teorien kan ”La Roja” slippe for stå over for andre af favoritterne (Brasilien, Tyskland og Frankrig) helt frem til finalen.

Summa summarum – med turneringsvindende erfaring og kreativitet i overflod samt en lang række andre kvaliteter, forventes Spanien at gøre det rigtig godt i Rusland denne sommer.

Spil på, at Spanien når finalen til odds 3.75 hos Unibet.

Uruguay

Væsentlige andre odds finder man på spil på ​​denne deltager fra det sydamerikanske kontinent. De har vundet turneringen to gange tidligere, men det er næsten 70 år siden, Uruguay sidst stod i en VM-finale. De har dog klaret sig godt ved FIFAs flagskibsbegivenhed i nyere tid og nåede således semifinalen i 2010 og ottendedelsfinalerne i 2014, og truppen ved dette VM savner hverken kvalitet eller erfaring.

En ting, som taler for uruguayerne, er det faktum, at de har en trup, der sammen er vokset og samtidig er meget stabil. Óscar Tabárez, som nu har haft ansvaret i 12 år, har suppleret truppen med nogle yngre spillere som fx Boca Juniors’ Nahitan Nández, Juventus’ Rodrigo Bentancur og Inters Matias Vecino, som alle er nye, men veteranens trup har stadig en meget erfaren kerne.

Med hensyn til kvalitet er Tabárez’ hold alt andet end svagt. Med giganter som Diego Godin og Jose Maria Gimenez, som begge er blevet uddannet i kunsten at spille forsvar af Diego Simeone i Atletico Madrid, der bestemmer over midterforsvaret, har Uruguay en baglinje, der vil være alt andet end nem at gennemtrænge. Oppe i den anden ende af banen mangler holdet ikke ildkraft med Luis Suarez og Edinson Cavani, der samlet scorede i alt 74 mål for deres respektive klubhold i denne sæson.
Hvis de vinder deres gruppe, hvilket ikke er usandsynligt, i betragtning af at de er oppe imod Rusland, Egypten og Saudi-Arabien, vil Uruguay også have en af ​​de potentielt nemmere vej til finalen (hvis en sådan vej findes).

Uruguay stiller med et hold, der ikke mangler erfaring og kvalitet i begge ender af banen, og i betragtning af en forholdsvis enkel første opgave i gruppespillet, kan Uruguay være værd at overveje. Til de fastsatte odds vil det være en skam ikke at sætte et par skillinger på, at La Celeste stiller i finalen i Moskva den 15. juli.

Spil på, at Uruguay når finalen til odds 14.00 hos 888sport.