via EkstraBladet Rabatkoder

FC KØBENHAVN – ZENIT | Hvem spiller balalajka i Parken?

20. september 2018 21:00 Telia Parken
FC København V Zenit
VVVUUV
Sidste 6 kampe
VUTVVV
Udgivet d. Sidst opdateret 20. september 2018 @ 14:03

FCK - Zenit optakt

FC København tager hjemme imod Zenit fra Sankt Petersborg i 1. Runde af gruppespillet i Europa Leagues gruppe C torsdag d. 20. september kl. 21.00. FCK ligger nummer 1 i den danske superliga, mens Zenit ligger nummer 1 i den russiske liga. De øvrige hold i gruppe C hedder Bordeaux og Slavia Prag.

Læs vores tip til kampen

Optakt og gratis betting tips

FCK lægger hårdt ud i Europa League med en kamp mod det stærke hold Zenit, der normalt er med i det finere selskab i Champions League. Det er en modstander med mindst samme klasse som Atalanta, der blev trædestenen for FCK til dette gruppespil. De skulle godt nok ud i straffespark før den var hjemme, men samlet set var det en mandfolkepræstation af FCK.

I den hjemlige superliga går det godt for FCK, der har fået skabt et lille hul til forfølgerne inden landskamppausen. Det giver altid mere ro til at se frem til de store opgør der venter i EL. I superligaen formår FCK at lave mål i alle deres kampe, så man kan sige offensiven er på plads med en sprudlende Fischer, der sammen med Rasmus Falk kreerer mange bolde oppe foran, som angriberne N’doye og Sotiriou kan få sat i rusen. Med William Kvist og Nicolaj Thomsen i motorrummet bliver der løbet mange meter for holdet. Med Bjelland og Bengtson i forsvaret bliver der ikke givet ved dørene.

Det ser rigtig godt ud for FCK, hvad angår deres spil og spillernes forståelse af hinanden. Der er ro på og omkring banen, hvilket især skyldes Ståles Solbakkens fortjeneste. Går man bare et år tilbage så det mere skrøbeligt ud. Men en træner, som formår at komme ind i en rytme med mange sejre, er altid dem, der får ret i sidste ende. Zenit er en modstander, der ikke helt er der, hvor de var for et par år siden, så der burde kunne tvinges en sejr hjem i denne kamp. Det er på hjemmebane, man skal sikre sig de vigtige points. Bordeaux ser svær ud, mens Slavia ser mere overkommelig ud. Derfor kan det blive altafgørende, at man formår at vinde netop denne kamp.

Zenit kom videre til gruppespillet efter samlet sejr over norske Molde. Hjemme vandt russerne med 3-1, men de tabte med 2-1 i Norge. Det var altså mere tæt end de selv brød sig om, at de kom videre. Holdets store stjerne er Yuri Zhirkov, der dog er ved at være oppe i alderen med sine 35 år. Forrest ligger Kokorin, som har scoret 21 gange i 67 kampe i den russiske liga. Det er da et okay snit for en angriber. I angrebet ligger en argentiner ved navn Sebastian Driussi, som har lavet 2 mål i 8 kampe i EL.

I forsvaret ligger portugisiske Neto, der har spillet 13 kampe i EL for Zenit. Han har dog en tendens til at hive et gult kort hjem i hver tredje kamp. Ved siden af ham spiller i forsvaret Elmir Nabiullin, som de har hentet i Kazan. På midtbanen finder vi fra Ecuador Christian Noboa og argentineren Matias Kranevitter, fortid i Sevilla, og slovakken Robert Mak, der har en fortid i græsk og tysk fodbold.

Det er altså et mandskab med hovedsagelig russiske spillere tilsat et par argentinere og en slovak, der gæster København. Det bliver en tæt affære, men jeg vil mene, at FCK står med gode chancer for de tre points og en god start. Russerne har en tendens til at give foræringer væk, og de skal udnyttes af københavnerne. Zenits spil kan virke en smule forkrampet og langsom, men de vil altid lure på en chance op dødboldene. Det bliver en interessant kamp at følge, ingen tvivl om det.

Vores tip

Mit tip på kampen her et spil på halvleg/fuldtid: halvleg/fuldtid X/1. Vi vil helt sikkert få en forsigtig start fra begge hold, hvor russerne nok ikke er alt for frembrusende fra start. FCK skal nok også bruge lidt tid på at finde rytmen. Så et godt spil er uafgjort ved pausen og at FCK hiver den hjem med en scoring eller to efter pausen. Odds er set til 6,5.

Få op til 1000 kr i velkomstbonus med Betfair

Seneste indbyrdes kampe

FCK: 1
Uafgjorte: 0
Zenit. 1

Seneste møde mellem de to mandskaber var en træningskamp i januar. Her vand Zenit med hele 5-0. Bemærk at de kun har mødt hinanden i træningskampe.

FCK nyheder

Michael Lüftner er ude med en knæskade resten af sæsonen.
Sotirios er tvivlsom til kampen med skade.
Jonas Wind har en fiberskade, men er dog tilbage i træningen.

Zenit nyheder

Emmanuel Hernan Mammanara er ude med enkorsbåndsskade.
Christian Noboa er ligeledes ude med en korsbåndsskade.
Endelig er Kokorin netop vendt tilbage til træningen efter en korsbåndsskade.

Reklame

FCK - Zenit odds og spilforslag